ZDRAVÉ PERNÍČKY NA VÁNOČNÍ STŮL
02.12.2013 00:15
Štítky:
perníčky | Agáve | kokosový tuk | kakao
Asi tak na 3-4 plechy perníčků
Ingredience:
40 dkg mouky (já osobně dala 250 celozrnné a 150 hladké)
5 dkg tuku (stela či kokosový olej)
14 dkg moučkového cukru (jemně rozemletý třtinový cukr)
2 lžíce agáve sirupu
1 lžička jedlé sody
1 kypřící prášek do perníku
2 vejce nebo jejich náhrada – 2/3 tofu natural + voda
1 lžíce kakaa
2 lžíce perníkového koření
Postup:
Zpracovat v těsto(případně přidat více tofu) a nechat přes noc odležet. Nebo minimálně 1 hodinu v lednici. Vyválíme na 3-4mm silný plát a vykrajujeme tvary. Následně pečeme na 170 stupňů – 10 minut.Čím déle pečeme tím jsou perníčky tvrdší.
Tip:
Můžeme ozdobit citronovou šťávou smíchanou s moučkovým cukrem.