VELIKONOČNÍ MAZANEC

14.04.2014 22:01

VEGAN

 

Ingredience:

200g hl. mouky

300g špaldové hl. mouky 

120g třtinového cukru

1 kostka čerstvého droždí

asi 200 ml mandlového mléka

trocha kokosového oleje

lžička soli

vanilkový cukr BIO

citronová či pomerančová kůra z jednoho kusu ovoce

špetka muškátového oříšku, skořice

domácí vanilková esence

 

Postup: 

Dělám v pekárně na chleba. Program těsto. Nejdříve tekuté ingredience, poté sypké. Nahoru dám droždí, cukr, sůl a zapnu. Po 10 minutách přidám oblíbené sušené ovoce(rozinky, švestky, brusinky). Poté těsto vyndám rozdělím podle počtu buď dva větší nebo 8 menších a nechám ještě cca 30 minut kynout. Hodím na pečící papír a peču na 170-180 stupňů cca na 20-30 minut. 

Dobrou chuť