VELIKONOČNÍ MAZANEC
14.04.2014 22:01
VEGAN
Ingredience:
200g hl. mouky
300g špaldové hl. mouky
120g třtinového cukru
1 kostka čerstvého droždí
asi 200 ml mandlového mléka
trocha kokosového oleje
lžička soli
vanilkový cukr BIO
citronová či pomerančová kůra z jednoho kusu ovoce
špetka muškátového oříšku, skořice
domácí vanilková esence
Postup:
Dělám v pekárně na chleba. Program těsto. Nejdříve tekuté ingredience, poté sypké. Nahoru dám droždí, cukr, sůl a zapnu. Po 10 minutách přidám oblíbené sušené ovoce(rozinky, švestky, brusinky). Poté těsto vyndám rozdělím podle počtu buď dva větší nebo 8 menších a nechám ještě cca 30 minut kynout. Hodím na pečící papír a peču na 170-180 stupňů cca na 20-30 minut.
Dobrou chuť