VALENTÝNSKÝ ČOKOLÁDOVÝ DORT
Při prvním kontaktu s dortem ucítíte nepopsatelnou chuť kvalitní čokolády a její hořkost..hned poté jemnost a nadýchanost středu s banánovou chutí a nakonec sladkost a mandlovou chuť krému ...hmmmmmmm :-)
Ingredience:
Korpus:
2 tabulky kvalitní čokolády - více jak 75% kakaa
4 zralé banány - ideálně když už mají černé tečky
4 vejce - ideálně domácí
1/2 hrníčku medu či jiného sladidla
1/2 hrníčku nepraženého kakaa (sportovci můžou nahradit čokoládovým proteinem)
vanilkový extrakt
Krém:
1 hrníček kešu natural
1/3 hrníčku medu či jiného sladidla
1/4 hrníčku kokosového oleje
trocha vody
panák Amareta
Postup:
Krém:
Kešu oříšky namočíme do vody cca 3 hodiny před začátkem. Následně je přendáme do mixéru, přidáme tam med, trochu vody (dle požadované konzistence) a mixujeme. Do hladké směsi nakonec přidáme rozehřátý kokosový olej a panák amareta. Ještě chvilku zamixujeme a následně dáme zachladit.
Dort:
Čokoládu s medem a vanilkovým extraktem rozehřejeme a spojíme. Mezi tím si rozmixujeme banány na hladko a spojíme s čokoládovou směsí. Oddělíme žloutky od bílků a ušleháme sníh. Do směsi přidáme žloutky (nemusí být) a kakao. Utvoříme hladkou směs, do které vmícháme ušlehané bílky. Formu velikost okolo 20 vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní směs. Pečeme cca 30-40 minut na 180 stupňů.
Inspirace na: https://www.paleolifestyle.cz/2012/03/03/cokoladovy-dort-bez-jakekoli-mouky/