VALENTÝNSKÝ ČOKOLÁDOVÝ DORT

12.02.2015 22:57

Při prvním kontaktu s dortem ucítíte nepopsatelnou chuť kvalitní čokolády a její hořkost..hned poté jemnost a nadýchanost středu s banánovou chutí a nakonec sladkost a mandlovou chuť krému ...hmmmmmmm :-)

 

Ingredience:

 

Korpus:

 2 tabulky kvalitní čokolády - více jak 75% kakaa

4 zralé banány - ideálně když už mají černé tečky

4 vejce - ideálně domácí

1/2 hrníčku medu či jiného sladidla

1/2 hrníčku nepraženého kakaa (sportovci můžou nahradit čokoládovým proteinem)

vanilkový extrakt

 

Krém:

1 hrníček kešu natural 

1/3 hrníčku medu či jiného sladidla

1/4 hrníčku kokosového oleje

trocha vody

panák Amareta

 

Postup:

Krém:

Kešu oříšky namočíme do vody cca 3 hodiny před začátkem. Následně je přendáme do mixéru, přidáme tam  med, trochu vody (dle požadované konzistence) a mixujeme. Do hladké směsi nakonec přidáme rozehřátý kokosový olej a panák amareta. Ještě chvilku zamixujeme a následně dáme zachladit. 

Dort:

Čokoládu s medem a vanilkovým extraktem rozehřejeme a spojíme. Mezi tím si rozmixujeme banány na hladko a spojíme s čokoládovou směsí. Oddělíme žloutky od bílků a ušleháme sníh. Do směsi přidáme žloutky (nemusí být) a kakao. Utvoříme hladkou směs, do které vmícháme ušlehané bílky. Formu velikost okolo 20 vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní směs. Pečeme cca 30-40 minut na 180 stupňů.

Inspirace na: https://www.paleolifestyle.cz/2012/03/03/cokoladovy-dort-bez-jakekoli-mouky/