SVÍČKOVÁ NA MEDU
Milujete hovězí stejně jako já ?? Tak si tento recept zamilujete...
Ingredience:
200g hovězí svíčková
500g jablko
1 kelímek zakysané smetany light(yoplait)
100ml 100% jablečného džusu
sůl
3 lžíce medu
Maridáda
120ml bílého suchého vína
1 lžička soli
1 lžička drceného barevného pepře
Postup
Víno zahřejeme, přidáme med, sůl i pepř a krátce povaříme. Plátky svíčkové osolíme a naložíme do vychladlé marinády nejméně na hodinu(nechala jsem přes noc a masíčko po medu nádherně vonělo).
Jablka nakrájíme na osminky. Vložíme do pánve podlijeme džusem a 7 minut provaříme.
Plátky masa vyjmeme z marinády a opečeme po obou stranách na lžičce oleje(nemusí být pokud máte kvalitní pánev). Maso vyjmeme a do výpeku přidáme marinádu, krátce povaříme a přilijeme smetanu a opět povaříme. Nakonec přidáme jablka a prohřejeme. Podle chuti přisolíme.
Jablečno-smetanovou omáčku naservírujeme na talíře. Na každou porci položíme plátek masa. Podáváme s americkými bramborami udělané na pečícím papíře v troubě.