VLOČKOVÝ ŠTRŮDL
Štítky:
OVESNÉ VLOČKY | kokos | banán | vlašské ořechy | protein | VLOČKOVÝ ŠTRŮDL
VEGAN,BEZ LAKTÓZY(protein nahradíme vločkami, nebo kokosem)
Myslím, že recept na vločkový štrůdl, jehož jednoduchý návod obletěl celý internet představovat nemusím, ale to bych to nebyla já, abych si to nějak nepředělala a k tomu mi ještě doma nějaká ta ingredience(většinou jedna z hlavních ) nechyběla :D tak tady to je...
Ingredience
150g ovesných vloček
50g vanilkového proteinu
50g strouhaného kokosu
3 tečkované banány
vanilkový extrakt
5 jablíček
skořice
goji
2 lžíce rumíku nebo amareta
drcené vlašské ořechy
Postup
Smícháme vločky, protein a kokos. Všechny banány rozmačkáme na kaši a přidáme vanil. extrakt. Směs ještě trošku rozředíme vodou (řidší konzistence).
Sypkou směs a směs s banány spojíme a necháme odpočinout.
Následně nakrájíme jablíčka na menší kousky. Goji namočíme na chvilku do rumu. Nakrájená jablíčka prosypeme skořicí.
Poté si vyložíme plech pečícím papírem a předehřejeme troubu na 180 stupňů. Těsto z vloček si rozdělím na dvě stejné poloviny a z jedné utvořím "základnu" pro štrůdl. Doporučuji z praxe udělat hezky tenkou :-)
Do jablíček přidám namočenou goji,ořechy a spojím. Základnu pokladu jablíčkovou směsí a následně na to rozprostřu druhou polovinu vločkové směsi. Pečeme cca 30 minut. Po upečení nechám zcela vychladnout a krájím :-)