LILKOVÝ DIP ČI POMAZÁNKA

22.05.2016 22:46

Musím dopředu uznat, že jsem téhle potravině vůbec, ale vůbec nevěřila :-) Pak mě, ale jedna ochutnávka přesvědčila, že to stojí za to dát mu ještě šanci a tak jsem to zkusila...

 

Ingredience: 

1 střední lilek

3 stroužky česneku

kvalitní olej

sůl, pepř

na dochucení: cibule, bylinky, hořčice, kečup, sojová omáčka

 

Postup: 

Lilek rozřízněte na polovinu. Připravte si pekáček a vyložte ho pečícím papírem. Do každé poloviny prověďte několik zářezů, které vyložíme nakrájeným česnekem. Poloviny pak uložíme do pekáčku, potřeme kvalitním olejem a osolíme a opepříme. Pečeme cca 30 minut na 180 stupňů. Po upečení necháme lilek vychladit a sloupneme šlupku. Dužninu dáme do mixéru a umyxuje - zde nastává prostor pro vaši fantazii a můžete si dip podle svého dodělat - přidat bylinky, koření, hořčici - fantazii se meze nekladozou. Poté nechejte vychladit a podávejte buď jako dip k masu- zelenině nebo jako pomazánku. Dobrou chuť...