LILKOVÝ DIP ČI POMAZÁNKA
Musím dopředu uznat, že jsem téhle potravině vůbec, ale vůbec nevěřila :-) Pak mě, ale jedna ochutnávka přesvědčila, že to stojí za to dát mu ještě šanci a tak jsem to zkusila...
Ingredience:
1 střední lilek
3 stroužky česneku
kvalitní olej
sůl, pepř
na dochucení: cibule, bylinky, hořčice, kečup, sojová omáčka
Postup:
Lilek rozřízněte na polovinu. Připravte si pekáček a vyložte ho pečícím papírem. Do každé poloviny prověďte několik zářezů, které vyložíme nakrájeným česnekem. Poloviny pak uložíme do pekáčku, potřeme kvalitním olejem a osolíme a opepříme. Pečeme cca 30 minut na 180 stupňů. Po upečení necháme lilek vychladit a sloupneme šlupku. Dužninu dáme do mixéru a umyxuje - zde nastává prostor pro vaši fantazii a můžete si dip podle svého dodělat - přidat bylinky, koření, hořčici - fantazii se meze nekladozou. Poté nechejte vychladit a podávejte buď jako dip k masu- zelenině nebo jako pomazánku. Dobrou chuť...