KRÁLIČÍ ŠPÍZY S JASMÍNOVOU RÝŽÍ A JOGURTOVÝM DIPEM
Rádi si vychutnáte králíka, ale nechcete při tom mnoho hřešit?? To není problém, vyzkoušejte tento recept na netradiční králičí maso a užijte si to i ve zdravé variantě.
Ingredience:
800g králičího masa(použila jsem masíčko ze hřbetu)
4 porce jasmínové rýže
1 lžíce citronové šťávy
Marináda:
4 lžíce sojové omáčky
1 vejce
2 stroužky česneku
1 lžíce čerstvých sekaných bylinek
Jogurtový dip:
100ml bílého jogurtu
3 lžíce pikantního kečupu
1 stroužek česneku
špetka bílého mletého pepře
špetka soli
Postup:
Maso odblaníme a nakrájíme na menší kostky.Aspoň na půl hodiny naložíme do marinády a zakápneme kapkou citronové šťávy. Marinované maso napichujeme na jehly a grilujeme či upečeme v troubě na pečícím papíře. Zatím si připravíme jogurtový dip a po upečení podáváme špízy s jasmínovou rýží a dipem.