GABRIELINY ZÁVITKY

25.10.2011 21:26

5 porcí

 

Ingredience:

800g hovězího masa

1 cottage bez příchutě

3 mrkve

5 stroužků českého česneku

2 vajíčka

Bílé fazole

Rajčatový protlak

Sůl, pepř

Jasmínová rýže

 

Postup:

Hovězí maso připravíme na větší plátky na závitky. Osolíme je a opepříme. V misce smícháme cottage, mrkev nastrouhanou na jemno,utřený česnek a 2 vajíčka. Na plátky poklademe trošku vymačkané směsi(bez vody) a závitek zabalíme a zašpendlíme buď párátky, nebo železnými jehlicemi. Závitky poklademe do zapékací misky. Závitky zalijeme vymačkanou šťávou a dáme péci do trouby. Během pečení obracíme závitky. Následně smícháme bílé fazole s rajčatovým protlakem a ochutíme podle libosti. Po upečení masa přidáme směs s fazolemi do výpeku a krátce s masem prohřejeme. Podáváme s jasmínovou rýží.