GABRIELINY ZÁVITKY
5 porcí
Ingredience:
800g hovězího masa
1 cottage bez příchutě
3 mrkve
5 stroužků českého česneku
2 vajíčka
Bílé fazole
Rajčatový protlak
Sůl, pepř
Jasmínová rýže
Postup:
Hovězí maso připravíme na větší plátky na závitky. Osolíme je a opepříme. V misce smícháme cottage, mrkev nastrouhanou na jemno,utřený česnek a 2 vajíčka. Na plátky poklademe trošku vymačkané směsi(bez vody) a závitek zabalíme a zašpendlíme buď párátky, nebo železnými jehlicemi. Závitky poklademe do zapékací misky. Závitky zalijeme vymačkanou šťávou a dáme péci do trouby. Během pečení obracíme závitky. Následně smícháme bílé fazole s rajčatovým protlakem a ochutíme podle libosti. Po upečení masa přidáme směs s fazolemi do výpeku a krátce s masem prohřejeme. Podáváme s jasmínovou rýží.