DOMACÍ HUMMUS

03.08.2014 10:26
VEGAN, BEZLEPKOVÉ, MOŽNO I RAW
Tak jsem se konečně dostala k tomu, abych tady zveřejnila recept na něco, co mi jednoznačně nahradilo všechny pomazánky, tavené sýry, lučiny a máslo k snídani. I když jsem jedla zdravě pořád byl ve mě takový pocit, že to prostě musí být "namazaný" jinak mě to nechutná a i když jsem teď ve stádiu toho, že to nemusím mít namazané, ráda bych se s vámi podělila o recept na DOMÁCÍ HUMMUS, který můžete používat jak pomazánku, dresink nebo dip do kterého budete namáčet zeleninku. A jelikož při jeho výrobě záleží pouze na vaší fantazii může být pokaždé jiný a prostě vyjímečně dobrý :-)

 

 

Ingredience:

1 plechovka cizrny

1 červená cibule (krájená na jedno na "osmahnutá" na lžíci olovového oleje)

2 stroužky česneku

4-6 lžic tahini

 

Postup:

Červenou cibuli osmahneme na 1 lžíci olivového oleje. Poté jí vložíme do mixéru a párkrát zamixujeme, aby pustila šťávu. Přidáme slitou cizrnu a rozmixujeme dohladka. Poté přidáme zbytek ingrediencí tahini, utřený česnek případně dochutíme solí a pepřem. Pokud se vám bude zdát moc tuhý můžeme rozředit troškou vody či citronové šťávy. 

 

TIP: Pokud budeme hummus používat jako zálivku na salát rozředíme ještě více a můžeme přidat lžíci olivového oleje.