DOMÁCÍ GRANOLA

25.01.2013 18:49

Co to vlastně granola je? Jde o sladkou směs ovesných vloček, oříšků, sušeného ovoce a medu. Můžete jím nahradit kupované směsi müsli, které jsou často plné cukru, tuku a umělých přísad. S domácí granolou máte jistotu, že jíte zdravě. Granola je vhodná například před tréninkem nebo k snídani, kdy získáte potřebnou energii :-)

 

Ingredience:

množství - 1 plech
1,5 šálku ovesných vloček
1 šálků pufované rýže ( burizony akorát neslazené )
1/4 šálku medu
5 lži 100% jablečného džusu
skořice
volitelně:
1/5 šálku mandlí
1/5 šálku slunečniových semínek
1/5 šálku strouhaného kokosu
1/4 šálku kešu
1/4 šálku vlašských ořec
jakékoli sušené ovoce - meruňky, datle, švestky, rozinky, goji atd.
 
Postup
Vločky smícháme s pufovanou rýží. Dále smícháme všechny oříšky a společně je nasekáme. Vložíme do vzniklé směsi. Med smícháme s jablečným džusem a skořicí. Nalejeme na sypkou směs a nejlépe prsty promícháme. Vzniklou směs dáme na pleh vyložený pečícím papírem. Pečeme  na cca 120 stupňů 40-45 minut, kdy směs neustále sledujeme a promícháváme. Upozorňuji že se směs nesmí spálit je pak hořká :-(