ČOKOPĚNA A LESNÍ BORŮVKY
Když jsem tento recept dělala poprvé nevěřila jsem, že by to mohlo být tak dobré :-) a ono to je luxusní ;-)
Ingredience:
Nálev ze sklenice cizrny - doporučuji co s nejmenším obsahem soli
tabulka čokolády - tady doporučuji opravdu nešetřit na kvalitě - vysokoprocentní - já měla 81%
med, extrakt vanilky případně preferované sladidlo
lesní borůvky
Postup:
Vyšlehat krásný sníh z nálevu z cizrny není nic lehkého a tak se hned přiznám, že jsem to hodila do robota a ten to udělal za mě ;-) Nálev + sladidlo. Ten sníh vypadá skoro úplně stejně jako z bílků - nadýchaný :-) Potom jsem si rozehřála čokoládku a počkala až bude mít stejnou teplotu jako sníh a pomalu zašlehala do sněhu...Sníh dost spadne takže se nebojte, že se něco pokazilo jako já :D Vzniklou směs jsem nalila do hrníčku a zasypala borůvky a nechala přes noc ztuhnout.
Popravdě jsem si nemyslela, že to bude mít cokoli z pěnou společného, ale ono to krásně ztuhlo a nejen, že to jako čokopěna vypadá, ono to i tak chutná...takže si pěkně zamlsejte ...bez výčitek ;-)