ČOKOLÁDOVÉ LANÝŽE
24.03.2013 21:48
Štítky:
cacao | lanýže | čokoláda | kokosový tuk | Agáve | strouhaný kokos
27 kousků (záleží jak velké děláte kuličky)
Ingredience:
2 kusy kvalitní čokolády (min.75% kakaa)
2 větší lžíce kokosového tuku
sirup z Agáve (možno nahradit javorovým sirupem, hnědým cukrem)
1 a půl hrnku strouhaného kokosu
Postup:
Čokoládu rozdělíme na kostičky a zahřejeme na mírném ohni společně s dvěmi lžícemi kokosového oleje. Po rozehřátí dosladíme sirupem z Agáve a zasypeme kokosem. Směs dáme vychladit.Po vychlazení lžičkou odebíráme směs a tvoříme količky.Ty házíme do misky s kakaem v kterém je obalíme.
Dobrou chuť.