ZDRAVÉ PERNÍČKY NA VÁNOČNÍ STŮL

02.12.2013 00:15

Asi tak na 3-4 plechy perníčků

Ingredience:

40 dkg mouky (já osobně dala 250 celozrnné a 150 hladké)

5 dkg tuku (stela či kokosový olej)

14 dkg moučkového cukru (jemně rozemletý třtinový  cukr) 

2 lžíce agáve sirupu

1 lžička jedlé sody

1 kypřící prášek do perníku

2 vejce nebo jejich náhrada – 2/3 tofu natural + voda

1 lžíce kakaa

2 lžíce perníkového koření

 

Postup:

Zpracovat v těsto(případně přidat více tofu) a nechat přes noc odležet. Nebo minimálně 1 hodinu v lednici. Vyválíme na 3-4mm silný plát a vykrajujeme tvary. Následně pečeme na 170 stupňů – 10 minut.Čím déle pečeme tím jsou perníčky tvrdší.

 

Tip:

Můžeme ozdobit citronovou šťávou smíchanou s moučkovým cukrem.