SVÍČKOVÁ NA MEDU

17.10.2011 00:07

Milujete hovězí stejně jako já ?? Tak si tento recept zamilujete...

 

Ingredience:

200g hovězí svíčková

500g jablko

1 kelímek zakysané smetany light(yoplait)

100ml 100% jablečného džusu

sůl

3 lžíce medu

Maridáda

120ml bílého suchého vína

1 lžička soli

1 lžička drceného barevného pepře

Postup

Víno zahřejeme, přidáme med, sůl i pepř a krátce povaříme. Plátky svíčkové osolíme a naložíme do vychladlé marinády nejméně na hodinu(nechala jsem přes noc a masíčko po medu nádherně vonělo).

Jablka nakrájíme na osminky. Vložíme do pánve podlijeme džusem a 7 minut provaříme.

Plátky masa vyjmeme z marinády a opečeme po obou stranách na lžičce oleje(nemusí být pokud máte kvalitní pánev). Maso vyjmeme a do výpeku přidáme marinádu, krátce povaříme a přilijeme smetanu a opět povaříme. Nakonec přidáme jablka a prohřejeme. Podle chuti přisolíme.

Jablečno-smetanovou omáčku naservírujeme na talíře. Na každou porci položíme plátek masa. Podáváme s americkými bramborami udělané na pečícím papíře v troubě.