PEČENÝ ČAJ BEZ CUKRU
Štítky:
pečený čaj bez cukru | ovoce | vanilkový lusk | skořice | hřebíček | badyán
Tak jsem si dneska při svém volnu udělala zásoby na zimu v podobě pečeného čajíku, který piju v zimě každý den :-)
Ingredience
ovoce z vlastní zahrádky
vanilkový lusk
trocha rumu
skořice, hřebíček, badyán
Postup
Ovoce jsem nakrájela na stejně velké kusy. Rozdělila jsem podle vhodnosti a kyselosti ovoce k sobě a rozdělila do pekáčku :-) Ovoce jsem zasypala skořicí, vanilkový lusk rozřízla -dřeň a rozkrájený lusk vyndala na ovoce. Do pekáče nalila trošku rumu podle libosti a přidala zbytek koření. Poté pečeme na 200 stupňů do vypečení vody z ovoce asi 30-45 minut. V polovině ovoce rozmačkáme. Po upečení ovocnou směs plním do čístých sklenic, které následně uzavřu a otočím dnem vzdůru.
Pokud přeci jenom se vám zdá směs kyselá či málo sladká oslaďte směs medem či stévií. Nicméně pokud správně ovoce zvolíte, není potřeba přislazovat.